Обновена е градинката в ловешкия квартал Кольо Фичето“ срещу РЗИ, като са поставени 10 нови пейки,цветарници, детска площадка,

...
Обновена е градинката в ловешкия квартал Кольо Фичето“ срещу РЗИ, като са поставени 10 нови пейки,цветарници, детска площадка,
Коментари Харесай

Обновена е градинката в ловешкия квартал „Кольо Фичето“ 

Обновена е градинката в ловешкия квартал „ Кольо Фичето “ против РЗИ, като са поставени 10 нови пейки,цветарници, детска площадка, а алеите са почистени.Направено е и волейболно игрище. По дърветата са сложени седем къщички за птички. Мястото е придобило пресен и прелъстителен тип с благоприятни условия  за отдих и спорт.

Иновативната самодейност е осъществена от екип от Превантивно-информационен център за битка с наркотичните субстанции и доброволци към Центъра. Реконструираното зелено пространство бе намерено на 30 септември 2022 година вечерта от Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч, и Венцислав Христов, заместник-кмет и ръководител на Общински съвет по наркотични субстанции. На събитието участваха деца и младежи от ЦНСТДМ, които направиха демонстрации с разнообразни спортни игри на новооткрития терен. За присъстващи деца и възрастниимаше и маси с лакомства и музика за въодушевление.

Обновлението стана възможно чрез средства в размер на 3000 лева. от бюджета на Центъра  и доста непринуден труд, заяви кметът Корнелия Маринова. Тя благодари на всички участници, измежду които има и възпитаници от Езиковата гимназия и ОУ „ Св. Климент Охридски “, и прикани жителите да пазят направеното.

Инициативата е по стратегия „ Ваканция без риск “, която  е обичайната за общината и Общинския съвет по наркотични субстанции. По нея годишно вземат участие  деца и младежи от 7 до 18 години и техните родители. 

За интервала 20 юни – 30 септември превантивната стратегия обезпечава свободен безвъзмезден достъп до необятен набор от действия. Сред тях са спортни игри, кинолектории, „ Зелено учебно заведение “ и други  занимания. Това са различни форми за запълване на свободното време за предварителна защита на използването на наркотични субстанции. Основен акцент и приоритет през интервала на реализиране на програмата бе реорганизация и рационализация на озеленени площи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР